verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

De ondergrond

Het is zaak dat de te betegelen ondergrond stabiel, vlak, droog, vet- en stof vrij is. Resten van bijvoorbeeld tapijt, ondervloeren, behang of muurafwerking dienen verwijderd te worden. Zijn er beschadigingen aanwezig op de vloer en/of wand dan moeten deze bijgewerkt worden. Dit is eenvoudig uit te voeren door een vulmiddel te gebruiken die snel hecht en opvult. Alle oneffenheden moeten zijn weggewerkt voordat een begin gemaakt kan worden met het betegelen. Eventuele andere ondergronden van de vloer en/of wand kunnen zorgen voor een langere voorbereiding doordat het materiaal nog in behandeling genomen moet worden. Is er reeds vloerverwarming aanwezig, schakel deze dan uit voordat de klus gaat beginnen. Per ondergrond type zal worden omschreven waar op gelet moet worden.

Hout, het probleem hiervan kan zijn dat de draagkracht van de ondervloer niet voldoende is. Het is daarom aan te raden om deze ondergrond te verstevigen. Dit is uit te voeren om een marmox laag toe te passen die toereikend is voor de nieuwe vloer. Een uitgangspunt hiervan dient minimaal ±10 mm te zijn. Het is zaak dat alle loszittende houtdelen vastzitten aan de balklaag en dat rottende houtdelen verwijderd worden.

Verf, is een veelvoorkomende onderlaag wanneer er wandtegels geplaatst gaan worden. Het is eenvoudig egaal te krijgen door de ondergrond goed te schuren en eventuele loszittende delen te behandelen. Een hechtingsmiddel kan hierbij helpen.

 

Poolcommunicatie.nl 2024