verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Legplan maken

 

Een legplan opstellen maakt het uiteindelijke leggen van de vloertegels of het plaatsen van wandtegels eenvoudiger. Hierin wordt vastgesteld welke legpatronen en legverbanden er gebruikt gaan worden voor de te betegelen ruimte. Op basis van een schets en afmetingen van een ruimte is het overzichtelijk om te stellen welk verband het best tot zijn recht komt in een ruimte.

 

De verscheidenheid aan legpatronen is groot. Het is echt niet meer zo dat de tegels alleen maar recht worden gelegd. De diversiteit van legpatronen voor vloertegels verschillen van diagonaal tot moduul. Ook wordt er met verschillende afmetingen van vloertegels gewerkt binnen een legpatroon. Er komen steeds meer patronen en mogelijkheden bij. Dit maakt het mogelijk om een ruimte een specifieke uitstraling mee te geven, variërend van speels tot stijlvol. Veel mensen kiezen nog altijd voor legpatronen in de vorm een vierkant raster, maar het is echt de moeite waard om te bekijken wat de andere mogelijkheden zijn om de vloertegels in een specifiek patroon te leggen.

 

Een diagonaal patroon is eveneens één van de favoriete legpatronen vloertegels. Bij dit tegelpatroon kunnen de tegels onder een hoek van 45 graden worden gelegd. Indien er gebruik wordt gemaakt van rechthoekige tegels kan er ook gekozen worden voor het plaatsen van de tegels onder een hoek van 30 graden. Als de tegels dan ook nog eens in een wild verband worden gelegd, zal de tegelvloer een levendig karakter krijgen.

 

 

Poolcommunicatie.nl 2024