verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Tegelkeuze

 

De keuze voor een bepaalde tegel wordt vaak zomaar gemaakt zonder dat hier goed over nagedacht is. In onze ogen is dit een grote fout die door vele particulieren en bedrijven nog steeds gemaakt wordt. Het is daarom aan te raden hier goed over na te denken of de juiste inlichtingen over te krijgen. Hier spelen wij graag op in om alvast weer te geven welke gevolgen bepaalde kleuren voor vloertegels en wandtegels hebben.


Kleurkeuze vloertegels

 

Zwarte vloertegels, iedereen zal direct zeggen dat dit een ruimte kleiner maakt. Wij attenderen u erop dat dit niet zo is. Wanneer u de juiste vloer-wand combinatie maakt kan dit juist een tegenovergesteld effect hebben. Hier gaat het er om dat wanneer de vloertegels zwart of heel donker zijn dat de wand licht gehouden moet worden. Op het oog wordt donker altijd direct met klein geassocieerd maar dit gaat in dit geval niet op.


Antraciete vloertegels, hetgeen wat bij zwarte vloertegels opgaat is ook van toepassing op antraciete vloertegels.


Grijze vloertegels, zijn er in vele soorten grijs. Dit bepaald ook de wijze waarop een bepaalde keuze gemaakt zal worden. Hoofdsoorten zijn koel/licht grijs en warm/donker grijs. Het koele grijs is vaak terug te zien in de hedendaagse moderne interieurs. Het warme grijs is vaak terug te zien in de klassieke interieurs en wordt vaak in combinatie met natuurlijke elementen toegepast. Grijs wordt nog altijd gezien als een neutrale kleur die bijna altijd te gebruiken is.


Beige vloertegels, worden veelal toegepast in donker getinte interieurs. Dit omdat beige vloertegels geen licht absorberen. Beige is een veelzijdige kleur doordat de neutrale tint eenvoudig te combineren is in vele interieurstijlen.


Bruine vloertegels, voor de donkerbruine vloertegels is hetgeen wat bij zwarte vloertegels opgaat ook van toepassing. Wanneer er voor een lichtbruine vloertegel gekozen wordt zal het eenvoudiger worden om dit met vele interieurstijlen te combineren. Hoe lichter deze tegel hoe neutraler het oogt.

Witte vloertegels, worden binnen het interieur niet vaak gebruikt. In natte ruimtes worden witte vloertegels nog wel toegepast. Een groot nadeel is dat viezigheden sneller zichtbaar zijn dan wanneer er een vloertegel met tint gekozen wordt.

Poolcommunicatie.nl 2024