verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Vloertegels leggen

 

 

Bepaal voordat u de tegels aan gaat schaffen duidelijk het type tegel dat u wilt gaan leggen. Het is namelijk van belang om te weten voor welk doeleinden de vloer gebruikt gaat worden. Denk hierbij aan de belasting van de vloertegels, water absorberende capaciteiten van de vloertegels en de slijtweerstand.

Heeft u het juiste type geselecteerd dan kan het leggen van de vloertegels beginnen. Onderstaand treft u een stappenplan aan die u kan bijstaan tijdens het proces van het leggen van de vloertegels.

Alle voorbereiding zijn getroffen. De vloer is egaal, het legplan is opgesteld en de leglijnen zijn gespannen.

Zorg voor de juiste tegellijm bij het type vloertegel dat u heeft uitgekozen. Deze tegellijm dient u met roergarde tot een egale massa te mixen. Het is van belang dat de massa gelijk verdeelt is zodat er geen klonten achterblijven. De tegellijm is nu klaar voor gebruik.
De tegellijm dient met een “tandkam” op de vloer gesmeerd te worden. Advies hierbij is om niet te zuinig om te gaan met deze lijm, de tegels moeten wel goed hechten en het is daarom van belang dat dit goed aangebracht wordt op de ondervloer.

Poolcommunicatie.nl 2024