verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Vloertegels voegen

 

De tegels liggen in de ruimte en het einde is in zicht. Het voegen kan beginnen. Het is belangrijk om dit proces zorgvuldig uit te voeren. Onderstaand treft u een aantal stappen die het proces nader omschrijven. Onderstaand wordt stapsgewijs het proces weergegeven.

Meng het voegmiddel tot een gelijke massa. Voor een strak eindresultaat is het van belang dat de verdeling van de massa gelijk is anders laat het eindresultaat oneffenheden zien. Denk bij het mengen aan de hoeveelheid specie die u in de bak heeft zitten. Meng nooit meer voegspecie dan dat u zelf kunt verwerken. Het kan namelijk snel indrogen waardoor de bruikbaarheid snel af kan nemen.
Wanneer de voegspecie op de vloer aangebracht wordt dient u deze gelijk te verdelen over de vloer. Dit kan met een wisser van rubber, zie bovenste afbeelding. Het is u aan te raden om dit onder een schuine hoek te doen, net als of u de vloer aan het dweilen bent. Denk eraan dat u elk plekje op dezelfde manier behandeld.
De resten van de voegspecie kunnen direct van de tegels verwijderd worden, zo geeft u deze specie niet de kans om in te drogen, zie onderste afbeelding. Het gaat er immers om dat het tussen de tegels goed gaat hechten.

 

 

Poolcommunicatie.nl 2024