verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Wandtegels plaatsen

 

Het plaatsen van wandtegels wordt ook wel “zetten genoemd”. Alle voorbereiding zijn getroffen. De wand is egaal, het legplan is opgesteld en het raamwerk is aanwezig op de muur.

 

Om het makkelijker te maken is het aan te raden om een rij wandtegels neer te leggen voor de te betegelen wand. Het is op deze wijze ook mogelijk om te zien hoeveel ruimte er over blijft nadat u de hele wandtegels heeft kunnen plaatsen. Geen enkele wand is precies te voorzien met alleen maar hele wandtegels. Hier bieden zogeheten pastegels de oplossing. Voor het meest fraaie eindresultaat is het aan te raden om aan beide kanten een gelijke pastegel te plaatsen. Dit is eenvoudig op te meten en mee te nemen in het legplan.

 

U kunt nu de tegellijm aanbrengen zoals in de bovenste afbeelding weergegeven staat. Met een lijmkam brengt u eenvoudig de tegellijm aan op de wand. Begin in de hoek en strijk dit uit over de wand. Voorzie niet direct de gehele wand met lijm, werk in bepaalde stukken om het overzichtelijk te houden.

 

Wanneer de lijm op de wand is aangebracht is het mogelijk om het proces van het tegels zetten in gang te zetten. Onderstaand wordt stapsgewijs het proces weergegeven.

 

De zetlijn is bepaald en het is inzichtelijk waar begonnen kan worden. Pak een wandtegel en duw deze tegen de muur aan. Zorg ervoor dat de gehele tegel voorzien wordt van tegellijm, dit kunt u doen door de wandtegel aan te drukken. Denk er hierbij wel aan dat u dit niet te hard doet waardoor de tegel de wand raakt, er moet immers wel lijm tussen zitten om goed te kunnen hechten.

Poolcommunicatie.nl 2024