verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Wandtegels voegen

 

Het zetten van de wandtegels zit erop, het voegproces kan beginnen. Bepaald u van te voren goed wat voor type voeg u wilt toepassen en welke kleur u hier aan koppelt. Wanneer u eenmaal gevoegd heeft is het namelijk heel lastig om dit nog te wijzigen. Zorg er daarom voor dat u duidelijk in beeld heeft gebracht hoe het eindresultaat er uit moet komen te zien. Een voorproefje kunt u op een houten plaat maken zodat u het met eigen ogen kunt zien.

Wanneer bekend is welk eindresultaat het moet gaan worden kan het voegproces beginnen. Onderstaand wordt stapsgewijs het proces weergegeven.

Voordat u gaat voegen moet u er zeker van zijn dat alle tegellijm resten tussen de wandtegels verwijderd zijn. Dit om te voorkomen dat de lijm zich gaat mengen met de voegspecie. Dit zorgt er namelijk voor dat de massa niet goed kan hechten waardoor dit van mindere kwaliteit wordt. Dit kunt u eenvoudig met een houten stokje doen.

Meng vervolgens de voegspecie tot het één gelijke massa. Dit kunt u doen in een emmer met een roergarde. Zorg ervoor dat al het poeder langzaam verdwijnt waardoor er geen klonten meer aanwezig zijn.

Poolcommunicatie.nl 2024