verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Zelf tegels leggen


U bent thuis lekker aan het klussen en heeft besloten als volgende stap zelf tegels te gaan leggen. Een grote uitdaging maar zeker niet onuitvoerbaar. Wellicht kunnen wij u hier bijstaan met een stuk informatie waarbij aangedacht moet worden tijdens het tegel leg proces. Er zijn namelijk een aantal zaken waar altijd aangedacht moet worden anders gaat u niet lang genieten van de tegelvloer.

Hoe u te werk moet gaan is deels afhankelijk van de condities van de ondervloer waar u de vloertegels op wilt gaan leggen. Van belang is dat deze vloer altijd egaal moet zijn, mocht dit niet het geval zijn dan zijn er diverse materialen die er voor kunnen zorgen dat u de ondervloer snel egaal heeft.

U heeft een egale ondervloer en de gewenste vloertegels tot uw beschikking, dit is het moment dat het zelf tegels leggen kan gaan beginnen. Alvorens u de vloertegels ontdoet van de verpakking is het verstandig om eerst na te gaan welk type tegel u aangeschaft heeft. Het kan namelijk voorkomen dat een bepaald type tegel een bepaald type lijm nodig heeft. Dit staat in vele gevallen duidelijk op de verpakking weergegeven, mocht dit ontbreken dan kunnen wij u adviseren in het maken van de juiste keuze qua lijmsoort.

Het belangrijkste heeft u al in huis, het is nu nog een kwestie van de juiste hulpmiddelen huren en/of aan te schaffen. Met een lijmkan is het mogelijk om de lijm gelijk te verdelen over de ondervloer. De vloertegels kunt u hier voorzichtig op aanbrengen en licht aankloppen met een rubber hamer. Doe dit niet te hard waardoor de vloertegel geen kans krijgt om goed te hechten. Wanneer u in de hoek begint houdt u een referentie punt en bent u zeker van een 90 graden hoek waar u vanuit begint. Dit in combinatie met een waterpas gespannen lijn zorgt ervoor dat recht leggen eenvoudig wordt.

Poolcommunicatie.nl 2024