verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

De beleving van tegels

 

Tegels zijn in verschillende kleuren, patronen en afmetingen verkrijgbaar. Maar wat veel mensen niet weten is dat tegels voortdurend in ontwikkeling zijn. Tegels hebben dan ook een grote invloed op de sfeer van een ruimte en het is daarom ook belangrijk dat de juiste sfeer hierbij benadrukt wordt. En omdat de ontwikkelingen steeds blijven veranderen, is het belangrijk om op de hoogte van al deze ontwikkelingen te blijven.

 

Als het om de kleuren van de tegels in een badkamer gaat, is het algemeen bekend dat lichte kleuren een badkamer groter maken. Daarnaast brengen intensieve kleuren juist vrolijkheid en warme kleuren rust. Het is belangrijk om te weten welke tegel het beste bij de ruimte en sfeer past.

 

5 belevenissen van tegels in huis

Er spelen natuurlijk verschillen factoren en elementen mee in de beleving van een ruimte met tegels. Deze elementen zijn in vijf factoren te verdelen. In dit artikel worden de factoren beschreven die van invloed kunnen zijn op de sfeer van een ruimte.

 

Oppervlakte

De oppervlakte van de tegels is direct zichtbaar en heeft dan ook zijn eigen identiteit. Zo kunnen tegels op verschillende manieren bewerkt worden. Van glanzend glas tot transparant. Voor iedereen is er een geschikte tegel te vinden die zijn eigen charme heeft.

 

Patronen

Tegels met patronen zijn bij erg veel mensen zeer populair en dat is niet zo gek natuurlijk. Patronen vormen namelijk de basis voor zeer mooie creaties en kunnen bijvoorbeeld badkamers een extra dimensie geven. Let echter wel goed op dat tegels met patronen in een kleine badkamer voor een drukke sfeer zorgen.

 

Kleur

Voor veel mensen is vooral de kleur van de tegels erg belangrijk. Tegels zijn dan ook in vele kleuren beschikbaar. Door geavanceerde technieken kunnen er tegels gerealiseerd worden in verschillende kleuren met een zeer natuurlijke uitstraling. Hierdoor geven de tegels een rustige sfeer af.

 

Vorm en formaat

De vorm en formaat van tegels kunnen op allerlei manieren aangepast worden. Er kunnen zelfs tegels op maat gemaakt worden. Vrijwel alle formaten zijn wel mogelijk en de tijd van vierkante tegels is dan ook echt voorbij. Zo zijn er bijvoorbeeld ook langwerpige tegels en mozaïektegels beschikbaar. Het combineren van verschillende vormen en formaten kunnen voor een leuk effect zorgen in de ruimte.

 

Architectuur

Wat veel mensen niet weten is dat architectuur erg belangrijk is bij de sfeer van een ruimte. Zo geven grote tegels bijvoorbeeld een rustige uitstraling. Het is echter wel verstandig om eerst met een professional te overleggen wat het beste bij de ruimte past.

 

Vrijblijvend advies

Mocht een toekomstplan zijn om de badkamer aan te pakken en deze van tegels te voorzien, maar kunt u niet kiezen? Kom dan eens langs en wij vertellen u graag welke tegels wij beschikbaar hebben en welke tegels het beste bij de ruimte passen. 

 

Poolcommunicatie.nl 2024