verkoop ook aan particulieren transport binnen heel Nederland altijd 80.000 m2 voorraad 1e keus & klasse 5 tegels

Voorkom Cementsluier

 

Voordat cementsluier voorkomen kan worden is het wel zo makkelijk dat er bekend is wat cementsluier precies is. Eenvoudig gesteld is het een laagje voegmiddel dat na afloop van het uitsmeren en laten drogen van de vloertegels of wandtegels achterblijft op de tegels. Dit laagje zorgt er voor dat er een doffe aanslag achterblijft op de nieuwe vloer of wand. Dit moet natuurlijk voorkomen worden.

 

Wanneer u onderstaande tips op gaat volgen kunt u beslist gaan genieten van een stralende vloer of wand. Wanneer u er snel genoeg bij bent worden het geen lange klussen maar is het eenvoudig uit te voeren.

 

In welk geval dan ook, laat cementsluier nooit lang op de tegels zitten. Hoe langer u wacht hoe moeilijker het wordt om dit te verwijderen.


Lauw/warm water gebruiken om de resten cementsluier te verwijderen. Door middel van het gebruik van een eenvoudig schuursponsje kunt u het overgrote deel verwijderen.


Azijn mengsel, meng op 50-50 basis azijn met water. Deze combinatie van verdunt zuur zorgt ervoor dat alle cementsluier verdwijnt. LET OP: Voorafgaand aan het gebruik van het azijn mengsel eerst TESTEN op een tegel die over is. Het kan schadelijk zijn voor de tegel. Dit zelfde gaat op wanneer u een zoutzuur oplossing gebruikt.


Theedoek, boenen met een droge theedoek kan er voor zorgen dat het cementsluier verdwijnt, deze methode is intensief en zal veel tijd gaan kosten.


Krab gereedschap, met gereedschap is cementsluier te verwijderen. Denk er wel aan dat u de tegels niet beschadigd, voorkom dit door gebruik te maken van hardplastic krabbers.

Wanneer u tot de uitvoer van het verwijderen van de cementsluier overgaat is het van belang dat u altijd goed kijkt naar de gevolgen van het gebruik van een bepaald product. Het is natuurlijk zonde wanneer u de wandtegels, vloertegels of voegen beschadigd. Dit kan kostbare gevolgen hebben en het duurt nog weer langer voordat u kunt gaan genieten van het eindresultaat.

 

Vloertegeloutlet raadt u daarom altijd om de tijd en aandacht te nemen voor een klus als deze. Probeer altijd even buiten of in de schuur wat de gevolgen zijn van een bepaald middel. Vraag bij de aanschaf van vloertegels of wandtegels naar de eigenschappen en voorkom problemen!

 

Op de hoogte blijven van onze tips, producten en nieuwtjes? Volg ons via Twitter op: @vloertegeloutlt of blijf de blog op onze website in de gaten houden.

Poolcommunicatie.nl 2024